30 September, 2012

Masihkah ada waktu?

Masihkah kita mempunyai waktu??? Untuk melakukan sesuatu???? Fikirkannn???

Ambillah waktu untuk berfikir ;
itu adalah sumber kekuatan

Ambillah waktu untuk bermain ;
itu adalah rahsia dari masa muda yang abadi

Ambillah waktu untuk berdoa ;
itu adalah sumber ketenangan

Ambillah waktu untuk belajar ;
itu adalah sumber kebijaksanaan

Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai ;
itu adalah hak istimewa yang di berikan Tuhan

Ambillah waktu untuk bersahabat ;
itu adalah jalan menuju kebahagiaan

Ambillah waktu untuk tertawa ;
itu adalah musik yang menggetarkan hati

Ambillah waktu untuk memberi ;
itu adalah membuat hidup serasa berarti

Ambillah waktu untuk berkerja ;
itu adalah nilai keberhasilan

Ambillah waktu untuk beramal ;
itu adalah kunci menuju Syurga

18 September, 2012

Terima email Dari PM - Merdeka, Raya dan Rakyat - Perkembangan terkini dan blog untuk anda

Inilah email yang saya terima daripada Perdana Menteri........perhhhhhhhh
 
Saudara / Saudari Mohd Amin ,

Merdeka, Raya dan Rakyat - Perkembangan terkini dan blog untuk anda
 

Sejak sekian lama saya tidak berhubung dengan anda menggunakan format ini. Untuk pengetahuan semua, kebelakangan ini, saya sedikit sibuk kerana perlu menghadiri beberapa majlis rasmi seperti rumah terbuka, mesyuarat Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik dan menyiapkan laporan Belanjawan 2013.

Bagaimanapun saudara/i 
Mohd Amin , di sebalik jadual saya yang padat itu, saya akan cuba sedaya upaya untuk terus menulis mengenai perkembangan semasa dan akan menghantarnya sendiri ke email saudara/i.

Kebelakangan ini, jadual saya agak padat sejak Hari Kemerdekaan yang lalu sehinggalah perlu menghadiri beberapa jemputan rumah terbuka selain perlu menerima kunjungan Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah dan banyak lagi perkara yang memerlukan perhatian segera daripada saya. Namun, seperti biasa, meluangkan masa untuk bermesra dengan rakyat akan sentiasa menjadi keutamaan saya tidak kira walau sesibuk mana sekali pun jadual saya.

 

Hari Merdeka mengingatkan saya tentang erti sebenar menjadi seorang rakyat Malaysia: menjadi seorang yang hidup di dalam sebuah masyarakat yang berbilang kaum.
 
 
 
Saya menyertai rakyat dalam menyambut Hari Raya di pelbagai rumah terbuka

 

Menerima kunjungan Sultan Brunei Sultan Hassanal Bolkiah di pejabat saya

Sebelum ini saya banyak meluangkan masa dengan mengemaskini blog serta melayari Facebook dan Twitter milik saya. Saya juga telah berkesempatan menyiarkan beberapa artikel di blog saya dan ia boleh dibaca seperti berikut:

- Membawa Semangat Malaysia ke Sukan Olimpik
http://1malaysia.com.my/my/blog/how-the-olympics-embody-the-malaysian-spirit/

- Pertumbuhan Malaysia Stabil Namun Pasti
http://1malaysia.com.my/my/blog/malaysias-steady-but-sure-growth/

- Sabah di Malaysia Situasi Sama-sama Menang
http://1malaysia.com.my/blog/sabah-in-malaysia-a-win-win-situation-2/

- 55 Tahun Pembangunan Melalui Perpaduan
http://1malaysia.com.my/blog/55-years-of-development-through-harmony/

Akhir sekali saya mengajak semua supaya terus mengikuti perkembangan semasa di laman Facebook dan Twitter saya serta layari laman blog saya di www.1Malaysia.com.my. Sudah pasti akan ada perkembangan terbaru serta berita baik yang akan saya umumkan melalui medium tersebut. Sokongan anda kepada saya untuk terus kekal sebagai Perdana Menteri diharap dapat menjadikan negara ini terus maju dan kebajikan rakyatnya akan sentiasa terbela hingga ke generasi yang akan datang.

Najib Razak

03 Mei, 2012

BERSIH - Pengaruhi Anak-anak Kita

Rasanya tak perlu saya huraikan dengan jelas di sini. Jika di bawa bersama dalam perhimpunan itu, inilah hasilnya.....

Gambar disalin daripada FB

27 April, 2012

Tak Sabar Nak Mengundi

Agak lama saya tidak menulis dalam blog ini. Entahlah...kekadang rasa tidak selesa kerana banyak perkara yang hendak ditulis berkaitan dengan orang lain...Jaga hati kawan, konon........

Kadang kala ingin juga menulis cerita tentang politik di Kedah....tapi saya tidak mempunyai kekutan untuk melakukannya...ramai kawan di sekeliling saya terdiri daripada dua parti yang berlainan dan sentiasa berlawanan untuk menguasai keadaan.  Akhirnya saya mengambil pendirian berkecuali....biarlah mereka yang mentafsir saya berada di pihak mana....

Minggu lepas, saya cuba untuk bertukar tempat mengundi. Dari Parlimen Pokok Sena ke Kubang Pasu. Setelah menyua kad pengenalan, pegawai bertugas menasihatkan saya....

Pegawai: Betul ke Encik nak tukar tempat mengundi?

Saya: Betul, Puan. Lagipun saya dah lama pindah rumah ke Jitra. Tak tinggal lagi di Pokok Sena.

Pegawai: Saya nasihatkan Encik tak perlu tukar tempat mengundi. Alamat dalam kad pengenalan Encik           masih lagi alamat di Teluk Intan Perak. Kalau Encik buat pertukaran, ada kemungkinan Encik akan  mengundi di sana.

Saya: Alamak, maaf Puan......terlupa yang SPR dah buat peraturan, mengundi mengikut alamat dalam kad pengenalan. Tak pa lah....nampaknya kena mengundi di tempat lama lagi......

P/S: Tau saja peraturan, tapi tak faham cara pelaksanaan...he..heeee.....heeeeeee....

 Gambar dicopy dr blog Kartun Rossem



20 Februari, 2012

Kemalangan 2009

Rasanya kerana ni pengetua saya sain juga borang permohonan tukar daerah. Kalau tak sampai sekarang masa di Kota Setar.


video